Kyllähän tämä koskettaa meitä kaikkia. Toisia enemmän, toisia vähemmän. Korona siis. En uskonut vielä viime viikolla saunoessa ventovieraan, mutta sitäkin lämminhenkisemmän naisporukan kanssa, että viikon päästä ollaan tässä tilanteessa. Koulut kiinni, monet kaupat kiinni, harrastus ja liiketilat kiinni. Välttämätöntä liikkumista suositellaan rajoittamaan ja kävelylenkillä älä jää juttelemaan vastaantulijoiden kanssa. Käytännössä pylly vasten pyllyä istuttiin lauteilla, välillä pulahdettiin avannossa ja vielä lähtöä tehdessä tokaistiin toisillemme, että nähdään sitten taas viikon päästä. Vaan niin (ymmärrettävästi) kytketään tuon ihanan avantosaunan kiukaatkin pois päältä. Kuka tietää koska sinne taas pääsee?

Toisille on kova paikka, kun koiraurheiluhallien ja treenipaikkojen ovet suljetaan. Mulle rantasaunan pois-päältä-kytkeminen tuottaa tuskaa. Meinaa roskat lentää silmiin kun en pääse porisemaan ja parantamaan maailmaa kanssa saunojien ja uimareiden kanssa. Saan siitä hetkestä niin mahtavan fiiliksen. Tähän en avaa avannon positiivisia vaikutuksia, sen voi nopsaan googlettaa. Meillä kaikilla on ne rakkaat harrastukset ja asiat, päivittäiset ja viikottaiset rutiinit, joita nyt rajoitetaan. Voisihan tässä kapinan laittaa pystyyn ja heittäytyä marttyyriksi, mutta ennemmin keskityn niihin positiivisiin viboihin. Sillä tutkitusti vatvominen ei ole hyväksi ihmiselle. Sen sijaan voidaan yrittää ratkaista ongelma.

Mitä mahdollisuuksia tämä ”karanteeni” meille tuo?

Olkaa läheistenne kanssa, terveinä. Pelatkaa pelejä. Lautapelejä, korttipelejä. Vaikka niitä virtuaalipelejäkin. Kaivakaa muistoja esiin ja naurakaa ja itkekää niille yhdessä. Jos teillä on mökki. Menkää sinne. Saunokaa. Pyörähtäkää luonnon helmassa tai vaikka syvemmällä siellä. Kuunnelkaa luonnon ääniä. Kevät on alkanut. Linnut ”herää henkiin” ja meidän mökin riistakamera laulaa erilaisista luonnon vierailijoista. Paistakaa makkaraa, vaahtokarkkeja, nuotiopullaa. Juokaa termarikahvit, -kaakaot ja -teet. Käykää yhdessä kävelyllä, rauhallisella kävelyllä ja kuunnelkaa toisianne (mutta älkää jääkö jutustelemaan vastaantulijan kanssa). Tehkää yhdessä ruokaa ja syökää se yhdessä. Meditoikaa, rauhoittukaa ja hengittäkää puhdasta ilmaa. Tehkää kotijumppa. Jos teillä on piha, niin pihajumppa. Sisällä pystyy harrastamaan lihashuoltoa, uskokaa, edes huvikseen. Doboilkaa. Opiskelkaa, käyttäkää aika hyödyksi. Lukekaa kirjoja, sarjakuvia tai raamattua. Tehkää suursiivous. Järjestelkää. Soitelkaa toisillenne. Läheisille. Miettikää tulevaisuutta. Nyt on aikaa pohtia. Hemmottele itseäsi. Manikyyri. Pedikyyri. Kasvonaamiot. Ihon kuorinta. Entäs leffailta? Juodaan vaikka skumpat tälle hetkelle ja jatketaan porinoita ja luonnon kuuntelua ja ihmettelyä.

Tekemistä löytyy. Moni asia on vain pienestä viitseliäisyydestä kiinni. Käyttäkää mielikuvitusta. Ehkä joku oivaltaa tämän ajan saattelemana oman kotimaamme kauneuden ja pohtii uudestaan vuosittain lentämistä kaukokohteisiin. Me ainakin ystävien kanssa nautimme sunnuntaina auringon paisteesta koiriemme kanssa. Ulkoiltiin ja paistettiin ne makkarat. Koiratkin sai omat herkut.

Kaunista kevättä! Tukekaa toinen toisianne ja puhalletaan yhteen hiileen, jotta pian päästäisiin taas niiden rakkaiden arkirutiinien pariin.

-Jenna-

Jaa tämä artikkeli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *