Ahersin töissä viime viikolla kuusi pitkää päivää, sillä ajatuksella että lähden mökille selvittelemään lisää omia ajatuksia ja tulevan kesän tuomia muutoksia. On varmaan koronan vika, että ajatukset hairahtelee ja oma ideaali kuva hyvästä elämästä palaa osittain vanhoille raiteilleen, hyvällä tavalla.

Juteltiin viikonloppuna K-kauppias yrittäjä-äidin kanssa, miten syvältä sieltä, minne aurinko ei paista, tämä tilanne on. Molemmat halutaan elää, nähdä ystäviä, nauttia kesäauringosta terassilla ystävien kanssa, jauhaa ja parantaa maailmaa sekä purkaa omia lennokkaita ajatuksia. Onneksi, muistan nytkin että pian onneksi luvan kanssa saa mennä huoletta terdelle ja nähdä niitä ystäviä!

Mökillä on tilaa hengittää, nähdä ja kuulla luontoa, tuijottaa lainehtivaa Kyyvettä. Olen oppinut (mahtavien sytytyspalojen ansiosta) niinkin vaativan taidon, kuin puusaunan lämmityksen. Osittain Googlen, mutta myös rakkaan ystäväni sekä äidin neuvoja vaalien. Nautin saunan lämmityksestä. Tulen tasainen humina ja puiden pauke pesässä on rauhoittavaa. Puu palaa hyvin ja pitkään. Odotellessa käyn koiran kanssa lenkillä ja syön päivällisen. Ruokaa lautaselle laittaessa hoksasin, että terveellisempi ruoka alkaa olla elämäntapa. En ajatellutkaan muuta kuin herkullista ja värikästä salaattia sekä kikhernepastaa kylmäsavulohella, kun ravasin kaupan hyllyjen välissä ruokaostoksia tehden.

Sauna on lämmin. Tuijotan isosta, Kyyvedelle avautuvasta saunan ikkunasta vastarannan tummia pilviä ja hiukan rauhatonta järveä. Käyn pulahtamassa muutaman kerran noin kahdeksan asteisessa vedessä. Jätän epävarmuudet sinne ja tulen itsevarmempana takaisin. Elämä on tässä ja nyt. On pelattava ne kortit, jotka annetaan. Tosin, korttipelissä ei voi niin vain pelattuja kortteja nostaa uudestaan käteen, mutta oikeassa elämässä voi. Ja niin aion tehdä. Sain mahdollisuuden nostaa käteen joskus pois pelistä pelatut kortit ja aion voittaa tällä kertaa.

 

Jäi muuten kamera kotiin. Vaikka nimenomaan ajattelin, että olisin ottanut luonnosta, aterioista ja kahvikupista mageita kuvia. Täytyy tyytyä puhelimen laatuun… 😀

Jenna

Jaa tämä artikkeli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *