Heipsun!

Monet meistä näyttääkin näiden erikoisten aikojen keskeltä löytäneen uutta tekemistä, tai ehkä vanhan harrastuksen uudelleen. Oma hyvinvointi on korostunut, sillä hermoja niin sanotusti koetellaan viikottain. Eniten tuntuu, että järki meinaa kadota kun ei pääse itselle tärkeään rauhoittumisen paikkaan, mökille. Siellä saa olla kaikessa rauhassa, luonnon keskellä.

Sillä välin kun juuri valmistunut mökkimme odottaa jälleen omistajiaan hellään huomaansa, olen saanut päästää ruuanlaittotaitoni täällä kotona uudelle levelille. Valmistin viime viikolla ihanan pehmeän ja hennon mausteisen tomaattikeiton yrteillä. Menin täysin mieltä ja sydäntä kuunnellen. Kaikessa muussakin olen mennyt aikalailla itseäni kuunnellen. En aseta viikkotavoitteita esimerkiksi näin: ”Maanantaina 5km hölkkä – tiistaina 5km hölkkä plus lihaskunto ja keskiviikkona lepo…”. Herään aamulla, ehkä edellisenä päivänä mutustelen millainen päivä seuraava voisi olla, mutta aamulla herätessäni teen vasta päätöksen, lähdenkö millaiselle hölkkälenkille ja mistä kehonhuolto koostuu. Olo on oikeasti kevyempi, kun ei tarvitse suorittaa, vaan elää enemmänkin päivä kerrallaan. Kaiken keskellä olen keskittynyt syömään hyvin ja paremmin. Enemmän vihreää ja enemmän itse tehtyä ruokaa. On ollut kiva nähdä innostusta myös omassa perheessä (kun heidän kanssa tilapäisesti saman katon alla asun). Tein jopa niin hyviä lihapullia yksi päivä, että sisaruksista kahden nuorimmaisen kesken aiheutui kränää, kumpi saa vikat lihapullat sen päivän lounaaksi. 😉

Maukas, hennon mausteinen tomaattikeitto yrteillä.

Tiedän monia monia ihmisiä, joiden elämässä on liikaa stressiä. Niin oli (ja on välillä edelleen) minunkin, mutta sitä pahaa stressiä on huomattavasti vähemmän. Uskon tämän olevan vain sen ansiota, että olen keskittynyt itseeni ja omaan hyvinvointiin, meditointia ja hengitysharjoittelua silloin tällöin. Ruualla on sata varmasti suurin rooli, sillä olet mitä syöt. Ihan tätä kirjoittaessa tulee niin hyvä fiilis, että uskon jaksavani entistä paremmin jatkaa treenejä rakkaan bortsuneidin kanssa, kun oma henkinen ja fyysinen olemus on jotenkin balanssissa!

Aurinkoista kevättä ja tämän viikon alkua!

Jenna

Jaa tämä artikkeli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *