Mä oon vieläkin innoissani eilisestä upeasta syysilmasta ja mun ja Taigan ekoista canicross harjoituksista. Lähdettiin koko porukka pururadalle ja tehtiin pieni lenkki koirien kanssa ennen kuin me Taigan kanssa ruvettiin spurttailemaan. Tehtiin lyhyitä, noin 25 metrin mittaisia pätkiä ja Rasmus palkkasi lopussa koiraa. Minä tietysti kehuin aina kun päästtin maaliin. Aloin heti kun halusin vapauttaa Taigan juoksemaan, sanaa ”vedolle” (ajattelin kuitenkin vielä muuttaa sanaa lyhyemmäksi ja ytimekkäämäksi ensi kerralla ”veto!”).

Vetäminen ei ollut Taigalle ongelma, se tuli sillä aikalailla luonnostaan. Toki pyrin siihen, ettei Taigan tarvitsisi hirveästi vetää, koska nuori vielä on ja vasta tartumme juonen päähän kiinni, kuinka tämä laji toimii. Yritän aina, vaikka asiat kuinka luonnostaan tulisikin, palkita ja kehua koiraa, jotta koiralle jää tekemisestä ”voittaja” fiilis. Tavoite mulla meinaan on, että tekeminen olisi aina mieluista sekä mulle ETTÄ koiralle. Ennen kaikkea koiralle. Canicrossiin tarvitset vain lenkkitossut, valjaat (Non-Stop Dogwear Freemotion Harness), vetonarun (Non-Stop Dogwear Bungee Leash) ja juoksuvyön (Non-Stop Dogwear Canix Belt). Tärkeää on, että varusteet istuvat hyvin. Kysy epäröimättä apua, mikäli tarvitset apua koon valitsemisessa joko itsellesi tai koirallesi. 🙂

Taustaltani olen urheilija, jos niin voi sanoa. Olen alakoulusta saakka harrastanut aktiivisesti jalkapalloa, joskin se on jäänyt toistaiseksi tauolle. Lisäksi olen juossut paljon, puolimaratoneja, käynyt aktiivisesti salilla ja niin edelleen. Muutama vuosi sitten, luultavasti huonon juoksutekniikan ja ärsyttävän tasaisen ja tylsän asflatin myötä selkäni ei enää kestänyt juoksua ja hetkellisesti jopa kävely oli todella tuskaista. Olenkin elännyt aika rauhassa viimeiset pari vuotta, ja voitte vaan kuvitella, miten eufoorinen fiilis mulla oli eilen juosta raikkaassa syyssäässä parhaan treenikaverin eli Taigan kanssa! Olo oli kuin uudestaan syntynyt! 😀 Vanhemmiten sitä on ruvennut muutenkin nauttimaan ulkoilmasta enemmän ja tavoitteena onkin hiljalleen lisätä lihaskuntoharjoittelua myös ulkona. Kun on kerran urheillut, taitaa aina olla urheilija?

Ilmeeni kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, iloinen.
Testissä uusi Non-Stop Dogwear Canix belt. Ei voi muuta kuin kehua! https://taigadogs.fi/tuote/non-stop-dog-ear-canix-belt/ tuon linkin takaa pääset tutustumaan vyöhön.

 

 

Tänään saankin vieraan tänne, jonka kanssa suuntaamme huomenna aamusta jo aikaisin kohti Turkua ja Agilityn World Championseja! Huippusiisti viikonloppu tiedossa!

Vauhdikkain terveisin,
Taigadogs

Jaa tämä artikkeli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *